08 August 2013

Persamaan aku dan kentang

Assalamualaikum.

Ada persamaan antara aku dan kentang.

Cuma aku je yang tahu sebab sape je yang peduli kan?

Ok, mood Syawal. tahun ni aku beraya kat rumah family aku je sebab abah aku kerja dan aku pon bukannya suka sangat balik kampung redah jem. kalau kampung tu memang seronok kira berbaloi lah jugak bengkok tulang bontot ni.

So, aku pon beriya lah nak set up backdrop untuk jadi focal point time raya. ciri-ciri zone yang sesuai dijadikan backdrop tu mestilah firstly kena utamakan lighting. kalau lighting tak cukup, suram je jadinya. tu jelah yang penting pon aku rasa.


Ni semua pengaruh Hello Bro Tolong Deco. kalau tak, harammm tak terpikir pon nak buat cenggini. ni pon aku guna barang sedia ade. semua DIY kecuali ketupat tu. beli seringgit setengah satu. tak kose aku nak melilit benda tu.

Pagi kami bermula dengan solat subuh lepas tu solat sunat Aidilfitri yang terlepas bas. HAHA aku dah siap awal awal lagi. confident je ingat depa start solat pukul 9. pukul 9 apa je yang tinggal. tapak kasut ko.

Mak abah aye! kami mengamalkan concept bebas memilih warna ikot kepala hotak masing masing. tapi biasanya kami kaum perempuan suka pakai kain corak sama color je lain. tiap tahun dah macam tu. tapi kadang kadang cilok jugak.



Sesi pelok ciom kemudian hulor sampul duit raya. kesian pulak kat abah takde gigi sebatang wakaka lambat buat appointment dengan doctor punya pasal. kalau tak, merasa lah jugak gigi batu pagi raya.





Pulon pulak berkoyan gambo sebab backdrop lawa la katakan. lawa ke. kesah pulak aku.

Lama gila aku tak bukak belog ni. nasib laa tak lupa password. aku takde mood la sejak ade kerja. dunia aku dah lain. next entry lah cite. tu pon kalau merasa update belog.

So, sama tak aku dengan kentang? lama gila kentang tak update belog.

Tak sama? kbabai

1 comment:

DHHassan said...

wah rajinnya. cantik lah decoration tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...