18 August 2011

Serangan asid di bilik aku




Tertuduh


Aku ingatkan semut api and kerengga adalah insect yang paling bahaya tapi ada lagi rupanya insect sebesar kuman yang memang bahaya. Kecoh penghuni kolej Murni pasal Charlie. Saiz dia memang kecik sampai kita tak sedar pun kewujudan makhluk Allah ni.

Menatang ni akan datang bila tiba musim dia. Sekarang musim orang menuai padi if I’m not mistaken lah. Jadi, Charlie hanya wujud di negeri yang ada padi lah? Yes I’m the lucky one to meet that tertuduh and the mangsa of serangan Charlie. Bila terkena, tak ubah macam kena simbahan asid.

Memang asid lagi pedih sampai cair muka tapi bila tengok roommate aku sengsara sebab terkena bisa Charlie tu I was like “why that such insect mesti ada dalam dunia ni?”


Wallahualam..

So, ni hasil carian aku kat google. aku tak dapat lah nak tunjuk gambar sebenar roomate aku tu. 








Kalau dah tersilap langkah, maksudnya korang dah terusik Charlie tu, korang jangan garu tempat luka tu, bisa dia akan merebak. 

Kes kawan-kawan aku yang lain, diaorang kena masa tengah tidur. Charlie tu merayap kat muka, dia ingatkan nyamuk or semut. sekali dia tepis, zapp berparut muka. some case, parut tu akan kekal. tapi kalau rawat cepat-cepat, sebelum parut tu kehitaman, pakai bio-oil insyaAllah hilang..



5 comments:

xfatynx said...

haha, charlie ni mmg berhantu ! :P

neway, in that case, kalau fay boleh kumpul 20 orang yang duduk kolej murni, org boleh mntk the beauty consultant dtg to go to hostel. senang sikit. and blh according to your free time. mcm malam 9hb tu ke? kan. hehe. and, price also boleh reduce. ada email? senang sikit org nak adjust date :)

asamasin said...

eeewwww...tgn jadi cmtuh?bhye!

Qaseh dalia adelia said...

uih teruknya .. jaga diri dear

faY said...

mmg mcm tu lah kesan charlie kt kulit.

thnx qaseh..

My MiRa said...

ya allah sakit nyeee..

uhuh! atang sini ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...