08 April 2011

Bermain dengan matahari ☀

Aku nak perkenalkan kepada korang satu benda ni yang aku kenal dari orang terkenal so that korang juga dikenali. memperkenalkan..



 Mari bermain dengan encik matahari






Kalau korang adalah seorang yang aktif bersport , jika korang seorang critical student yang kena berjalan dari bilik nak ke class di bawah terik matahari tapi malas nak bawak payung. ape lah UiTM ni tak pasang bumbung sepanjang jalan kan kulit aku dah gelap.


I tell you laa kalau korang amalkan pakai sunblock , kulit korang akan lebih sekata tonenya sebab matahari takkan burn kulit muke korang yang terserlah tu. means , kalau korang pakai spectacles , kulit muka kat bahagian lain akan lebih gelap dari bahagian mata yang dilindungi specs. Bukan critical student je ade masalah ni mey..




Kim Kardashian pun ade


Aku jugak ade masalah skin colour berbeza antara bahagian muka yang paling terserlah and bahagian yang tak terserlah which is bahagian yang di lindungi tudung. memang ketara. puncanya sebab berkawad tengah panas.


Kini tidak lagi dengan adanya sunplay. promote macam aku ni duta product la pulak.



Image jarak dekat aku kasi.


Keistimewaan : Korang boleh pilih dari SPF paling rendah hingga yang paling tinggi. aku promote SPF130++ sebab aku pakai ni loo. boleh pakai di darat dan di air. nak mandi kat pantai , apply dulu benda alah ni. langsung tak melekit sebab ia liquid. macam korang pakai toner je sunblock ni. sangat mudah.


Cara memakai : Selepas cuci muka bersih-bersih , sapukan toner. lepas toner di muka korang kering , sapu lah sunplay ni. tapi bagi yang pakai foundation , pakai dulu foundation , biarkan kering baru sapu sunplay. apply biar rata kat muka korang.
lepas tu korang nak bubuh blusher , shimmer , eyeshadow , darkshadow and segala benda yang boleh di tempek , korang tempeklah.
Tetapi. mesti ade tetapinya. sunblock mestilah dipakai 10-15 minit sebelum bermain dengan matahari.

For those yang biasanya berada dalam lingkungan air-cond je setiap hari tanpa perlu berada di bawah matahari , hahaha rugilah tak dapat main dengan matahari. ツ

3 comments:

AISHA INANI said...

mcm susah jek nak pakai..
aku dah la memang 5 minit before kelas br bgn nak siap, nak 10-15 minit before kena matahari mmg tak sempat ler. grr grr.

faY said...

aiyark aisha sume sunblock pun mmg cmto mey.

atira syuhadah said...

Muka dan badan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...