05 February 2013

Buat Terok #8: Baran pedas

Assalamualaikum.

Kaum keluarga aku terdiri dari suku masyarakat yang berdarah panas. masing-masing punya baran sendiri. ini termasuk abah aku yang baran dia takkan cool down time makan sambal belacan.
Dia boleh maki kat sambal belacan tu. padahal kalau menatang tu takde atas meja makan, di makinya juga sambal belacan. makanan wajib maki katenye.


Satu hari, Maksu dan famili dia datang. semuanya ok till time makan. gelak, berterabur nasik, tambah lauk, jilat jari. tetiba we all terdiam sebab heard someone shouting at the kitchen which is kat corridor lah lebih kurang.
"Pedaih hoiii" - dad's voice like hell.
Itu better than he tempik depan sambal belacan at meja makan.

2 comments:

Lieyana Ahmad said...

hahaha, walau takde sambal belacan pon maki sambal belacan, mmg smbal belacan yang innocent sbb tak tau ppe pon kena maki even bkn slh dia. #jangan buat terookkk xD

N.A.M said...

dasyat giler abah awak! belacan pun kena maki! Hehehe..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...