21 July 2011

Korang kena terima hakikat ini

Assalamualaikum w.b.t semuaa

Yes korang kena terima hakikat ni. kena terima jugak-jugak. kena jugak walau korang tak boleh terima.

Korang terima lah hakikat yang hari in hari kelahiran saya yang ke.. kelik sini kalau korang boleh terima hakikat.

Sempena umur aku yang cantik tu, aku ade trivia sikit nak bagi. lagi sekali, korang terimalah hakikat ini. biasalahh budak dah cukup umur, terima jelah kesengalan dia. ^_^


Trivia ni kalau korang tahu pun tak ape, tak tahu pun tak ape. tak penting tak masuk exam T_T

Bace jugak demi birthday girl itu bagus!

1.   Aku suka makan kuih lapis bukan sebab dia sedap. tapi sebab dia warna pink. tak ade lagi kuih warna pink rasanya..?






2.   Aku amat tak gemar makanan yang ada satu rasa saja. contohnya ikan masin. ikan masin hanya ada rasa masinnn. tak suke. gula kapas tak ape, sebab dia again, warna pink.




3.   Walaupun aku kelihatan cenderung kepada warna pink, tapi majoriti baju aku colour purple.


Pinjam kat google.

4.   Sampai sekarang aku masih tak boleh sentuh telinga guna siku. korang sila jangan cuba.

5.   Sepanjang aku menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan, belum pernah aku termakan sebelum berbuka. hebat lah tu. 

6.   Kalau aku tengok movie yang dah start about 5minutes ago, aku hilang mood nak tengok cerita yang start before aku ready.

7.   Kalau aku tengah drive, tiba-tiba radio mainkan lagu yang aku minat, focus aku kat driving agak terganggu.

8.   Birthday party yang paling best dalam hidup aku adalah tahun lepas. 



9.   Kalau aku tak ade class pagi, aku bangun lebih awal dari hari yang ade class pagi.

10.  Kalau di beri peluang, aku nak repeat life aku waktu form two. tiada valid reason untuk pilihan ini.

11.  Aku sangat lah sensitive sampai tengok cerita barbie as a cinderella yang happy ending pun aku sedih terharu. wuuu



12.  Setiap malam, aku mesti akan terjaga. lepas tu tidur balik. tapi selalunya payah nak dapat tidur balik =(


13.  Walaupun aku bukan manusia kidal, tapi aku main gitar guna tangan kiri.


14.  Lepas habis sekolah, aku dah payah nak ingat tarikh. kecuali hari ini =)


15.  Satu-satunya lelaki yang bertahan untuk setia dengan aku adalah Saiful Azri. dan dia juga satu-satunya lelaki yang aku setiakan. thanks to you much!


16.  Aku tak minat Transformer and seangkatan dengannya.


17.  Aku tak suka angka 0.


18.  Aku selalu bertengkar dengan my hubby baby sebab dia lambat reply message.


19.  Aku boleh habiskan makanan untuk dua orang makan.


20. Aku tak gemar nescafe and coffee. 


21. Aku gemar hot chocolate. 




22.  Aku suka tengok adik bongsu aku si Anis tengah tidur. tapi bila dia bangun, dia sangat kerek.


23.  Kat rumah, adik-adik aku tak panggil aku kakak pun. kami macam kawan-kawan je pun. nampak kurang ajar sikit sebab cakap aku kau.


24.  Perkara yang paling aku malas nak buat ialah basuh baju guna tangan.


25.  Pelakon lelaki yang aku tak suke: Rosyam Nor


26.  Pelakon perempuan yang aku jelik: Ida Nerina


27.  Negeri di semenanjung yang aku tak pergi lagi ialah Melaka. tapi asam pedas melaka aku expert. 


Banyak sangat dah ni. kang termuntah pulak bace trivia ntah pape aku ni.

Last, selamat hari kelahiran kepada korang yang lahir pada hari ini.



2 comments:

Nazatul shima said...

shima ske pink jugak...tpi bnyak baju kaler itam..hahaha

faY said...

same lah kite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...