19 July 2011

Tolong jadi kakak saya

Assalamualaikum.

Hi. how are you. <-- spam kat facebook yang sedang berleluasa. aku ingat memang betul la sepupu aku si zharif tu tegur kat chat. selumber ghadak la aku pergi reply. then, aku macam peliks semacam lah.

Dan-dan tu lah member-member kat facebook dok cakap-cakap pasal spammer ni. tanya soklan basic je. tapi bersedialah untuk laptop anda hang.

Tetiba kita kembali pada tajuk. jangan lari tajuk nanti failed karangan BM macam sekolah rendah dulu-dulu.

Aku ni kan anak sulong. kawan-kawan yang sebaya dengan aku ade lah dua tiga orang kakak. at least seorang kakak seorang abang. aku pulak rasa macam rendah diri sebab adik berderet tiga orang. perlu kah rasa rendah diri time tu? rasa macam nak luku-luku je.

Ala, punca aku rendah diri pun sebab aku hanya dapat jejak kaki pergi tengok wayang pun masa form two. taubat aku tak ingat cita ape. selain tu, pergi karaoke, main bowling, beli selipar sendiri, rebonding rambut, blablabla.. aku belajar sendiri. sebab aku tak ade kakak.. wuwuwu



Boleh kongsi-kongsi make-up.

Serius sedih. kawan-kawan semua pernah merasa at least sekali semua benda yang aku list kat atas. bukan wajib pun tapi nafsu budak-budak. taraf form one sampai form three zaman blurr, sangat kebudak-budakan.



Masa ni aku dah boleh merasa semua.. wihii


Mujur aku ade kawan yang umur dia macam kakak dah pada aku. haa ni lah salah satu sebab aku kawan dengan kakak-kakak.dapat aku merasa pergi tengok wayang masa form two. kalau tak ade kawan kakak-kakak alamat umur berapa baru merasa tengok wayang. jadi jakun pulak masa bawak adik sendiri nanti.





Ni aku lah bawak adik-adik aku jalan.
Tu lah gunanya kakak. T_T

Tu kekurangan kalau tak ade kakak.

Kelebihan tak ade kakak pun ade jugak. rasanya lagi banyak..

Masa dah besar ni baru aku rasa banyak kelebihannya. alah kelebihan basic lah. semua benda aku merasa dulu. laptop first hand. adik aku nanti dapat secondhand jelah. yeke? si adik bongsu aku tu semua benda aku dapat dia nak jugak. tak reti sabar tunggu aku perturun harta-harta aku kat dia.

Fine, tak ade lah banyak kelebihan pun bila tak ade kakak.


4 comments:

diyan said...

hehe , jadi kakak byk tgungjwab =='

faY said...

semestinya.

kakak btggungjwab itu saya =p

SimplySeoul said...

Sy xda adik beradik pun...ni yang sedey ni...huhuhu

faY said...

mgkin ade klebihan anak tunggal?

nnti @SimplySeoul buat entry pasal tu ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...