05 November 2012

Terpost tanpa title, so ni lah title entry ni

Assalamualaikum.

Barang siapa yang selalu kekenyangan
maka banyaklah dagingnya,
dan siapa yang banyak dagingnya
maka kuatlah nafsunya.
Siapa yang kuat nafsunya
maka banyaklah dosanya,
siapa yang banyak dosanya
maka keraslah hatinya.
Dan siapa yang keras hatinya,
maka tenggelamlah dia
dalam bencana dunia serta keindahannya..


Sejak berperangai penganggur aku lansung tak productive. semua kerja aku jadi lembap. tidur je yang awal yang lain lembap.

Selalunya sebelum tido aku werangan nak rajin buat kerja rumahdeko wall kat bilik bagi mak aku kagum.  



Esok aku akan transpom bilik supaya lebih lena tidoku. puh puh

Tapi dari situ aku belajar, kalau nak berubah positive, jangan tunggu esok atau werangan dulu. sebab esok tu end up dengan ujian maha berat. hujan renyai-renyai perghhh syahdu kalau tarik bantal peluk rapat-rapat, bungkus badan dalam selimut tebal. beratnya ujian nak berubah.. bukan nak buat apa sangat pun, nak kemas tempat tido je.

Itu pun bertangguh. ape ade hal malam ni nak tido jugak. susah-susah je kau kemas.

"Kalau macam tu hang tak payah basuh bontot lepas berak, nanti nak berak jugak" -bidas pedas mak deras.

Ok sambung tido sebelum hujan benti. hujan dah benti baru langsai hutang kemas tempat tido. Weee


5 comments:

Anonymous said...

Melawat Fatin !!!!!!!!

Safuraa Abdul Rashid said...

hahahaha..sy pun penganggur juga..ada gak mengalami mslh sme..kehkehkeh..last2, biar je, tdo dlm selimut gak yg rasa aman n sentosa..hehehhe..pstu tutp pintu blek..ahahahaha..:)

faY said...

thnx anonymous..

faY said...

sama lah kita.. safuraa abdul rashid =)

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...