16 November 2012

Sweet talker yang hancing baunya

Assalamualaikum.

Semalam aku baru balik dari Sungai Petani.

Aku pergi sana naik kereta dengan budak Ella. dia degree kat UiTM Kedah.



Budak Ella.
 

Saje lah aku jenjalan makan angin. tido satu malam kat rumah dia.

Aku balik naik bus jelah takkan nak suruh dia hantar aku balik Batu Gajah.

Kehancingan bermula bila aku dapat hidu tiket balik Ipoh semuaaa habis.

Since aku pernah Diploma kat UiTM Kedah ni, banyak dah kehancingan depa yang terpercik kat aku. yuks

Tapi ade satu kaunter ni janji dengan aku, ade bus pergi KL akan stop kat tol Jelapang or tol Simpang Pulai (hancinggg gila)



 Aku jumpa kau aku pijak lumat.


Aku macam, "yeke.. ni mesti sweet talker tahap hancing".

Aku beli jugak tiket tu dengan harga RM33 mark up RM10 buat tadah pundi kencing dia gamaknya.

Then, aku pergi bersuka ria kat Aman Jaya Mall barang sejam dua.

Waktu nak berlepas, bus dah ada tapi bau hancing sungguh bila drebar tu kata mane ada kami nak behenti kat tol. kami tak masuk tol. sambil geleng-geleng muka tak puas hati. memang hancing semua kroni bus berhati busuk. memang aku beli tiket harga RM33 untuk tak senang duduk lansung kat dalam bus tu.

Dah lah bus cabut skru. bocor pulak atap.

Aku tawakal je siap doa kebaikan untuk aku and family. yelah doa orang teraniaya ni takde hijab. direct terus InsyaAllah Allah makbulkan.

Ade jugak aku doa drebar ni mati kering.




Dia stop aku kat hentian Simpang Pulai and terpaksa lah abah aku naik highway ambik aku.

Sekian cerita hancing dari Sungai Petani ke Batu Gajah..

2 comments:

ecan said...

sabar jelah..huhu..suka hati depa nak tipu orang demi kpentingn sndri..haish..

faY said...

iye ecan sentap taooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...