06 November 2012

Pertikaian

Assalamualaikum.

Dalam perhubungan cinta jarak jauh, aku naik bosan orang selalu nasihat kepercayaan pada pasangan paling penting, selak majalah ape pun mesti ni nasihat paling top.

Pada aku, aku takde hal untuk setia. kesetiaan aku jangan di pertikai. kang pat hari pat malam aku keluar hujah kesetiaan aku.

Orang mungkin akan pikir aku manusia zaman enjin lokomotif (kuno), anti sosial and orthodox. aku takde masalah untuk itu. biar lah manusia terjun dengan tanggapan mereka.

Aku percaya selagi kita setia dengan pasangan kita, InsyaAllah dia jugak setia.




Dari situ timbul pulak masalah fungsi pasangan aku (SAN) since kami berjauhan. waktu aku perlukan pertolongan dia, dia takde. aku selalu pertikaikan itu. aku perlukan dia. yelah, ape guna aku setia dengan dia sorang tapi dia satu ape pun tak boleh.

Fungsi dia mungkin tak nampak secara lansung. tapi sebagai pasangan, dia dah banyak bagi aku harapan, sokongan and dorongan. (ucapan masa julang award)

So, aku taknak pertikai fungsi SAN dah. aku ade dia dah cukup bagus.

Aku harap aku jugak pasangan yang dapat beri dia inspirasi, sokongan moral dan semua manusia sejagat inginkan dari pasangan mereka.

Dhaaa  

6 comments:

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

nanakimie said...

xpe..jaoh dimata dekat dihatikan:)

mekaceh ye singgah blog nana,heee..salam kenal^-^

LeenNajib said...

bw di sini :)

aiN NaJwa said...

Jangan merungut itu paling penting..perhubungan jarak jauh bgos sgt2, kenal erti rindu dan saling mengingati..^^ Jgn pertikai lg okey..hehe..

faY said...

nanakimie : welcome, salam kenal =)

faY said...

ain najwa : ye no more pertikai =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...