11 January 2013

And the rest

Assalamualaikum.

Maghrib time. tak mandi lagi. tetiba tersedu, kalau nak kata tumbesaran tak cukup gamaknya nak besor mane lagi. ni bahana makan laju.

Kerja mak aku sebagai tailor buat aku bergaul or maybe handle jugak sikit dengan macam-macam kerenah sampai aku pon terbelajar macam mane nak split idea customers yang humangaihhh. tu aku belajar dari mak aku even mak aku takde lah ajar directly kat aku on how to handling cerewet customers.

Aku pulak bukan jenis pandai bermanis mulut. kalau orang datang kedai mak aku nak tempah baju, then, that is it. aku tak pandai nak mumbling-mumbling kencang. senyum then ukur-ukur, consult-consult sikit. salam.



And, tak sampai hati aku nak blacklist customer ni since dia fall in love sangat dengan karya mak aku. dia ok, but tak ok sangat. badan kurus kedekiang. nak baju muat-muat badan. itu ok. takde yang peliknya. normal lah nak baju perfect ikot body kalau boleh nak baju melekat kat skin.

Tapi dia tak ok bila membebel or maybe nak ramah lah. dia cakap badan dia too thin owh memang sangat kedekiang. dah tahu badan kering buat lah lagi baju muat-muat badan lagilah nampak awak tu kedekiang yang oi.

And the rest baju dia semua muat-muat badan. lantak kau lah jangan nak bising "nape aku nampak keding sangat."



Ampunkan dosa ngumpatku Ya Allah..


6 comments:

cik violet said...

xbek ngumpat magrib2 nih ;p

dyba gula-gula said...

aiyoooo. comel die post gitu. hahaha. laawak gaks!

faY said...

@cik violet Tu yg taubat kejap :)

faY said...

@dyba gula-gula thnx kaseh so bnyak!

♥WanieyZuki♥ said...

hahahah.. takboleh blah.. XD

kinara kinatara said...

apa lah hai akak 2..huhu...:)

dah terngumpat sama nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...